Engie Fleet sa/nv
Supporting your Fleet & Mobility R-Evolution with Expertise
Engie Fleet sa/nv - Supporting your Fleet & Mobility R-Evolution with Expertise

Vlootbeheer

Aangepaste dienstverlening

 

ENGIE FLEET SA/NV DIENSTVERLENING* STANDARD PERFORMANCE ALL-IN
Administratief vlootbeheer
Invoeren van de gegevens en follow-up van de «voertuigen» dossiers.

Operationeel vlootbeheer
Follow-up van contracten met onderaannemers (verzekeringen, brandstof, enz.).

Optimalisatie van de basiskosten
Controle en opsporen van onregelmatigheden, tegenstrijdigheden en voorstellen ter verbetering en/of aanpassing van het contract.

Proactief kostenbeheer
Assistentie bij contractonderhandeling met leveranciers, het opstellen van SLA’s en rapportages (schadegevallen, einde contracten, gemiddeld aantal km’s, enz.).

Strategieën voor het vlootbeheer
Beheer van het “OOC” – maandelijkse statussen.
Monitoring van uw “TCO/RCU” – jaarlijks overzicht.
Concreet voorstel op basis van SLA’s, rapportages en overzicht.

Ondersteuning en expertise
Consultancy op specifieke gebieden aangaande het vlootbeheer : b.v. integratie van het wagenpark, opstellen van een car policy, specialisatie EV (Electric vehicle), mobiliteitsplan, smartphone applicatie, website, enz.

Vraag een offerte aan !

* Offerte op maat en in functie van de parameters van uw wagenpark (grootte, leeftijd, staat en type van de voertuigen) en aangepast aan uw wensen.
OOC: Out Of Contract
TCO: Total Cost of Ownership
RCU: Real Cost of Use

Update 11/9/2018


Lichtevracht-en bedrijvsvoertuigen

ENGIE Fleet sa/nv zorgt voor het vloot beheer van nagenoeg alle afdelingen van ENGIE in België. Daarom zijn we één van de grootste vlootbeheerders in het land. Onze organisatie heeft meer dan 7285 privé voertuigen, bestelwagens en lichte vrachtwagens (onder de 3,5 ton) in leasing.

De volledige vloot bestelwagens is veilig, volgens de regels uitgerust zodat werknemers hun werk kunnen verrichten onder de beste omstandigheden.

Ook als het om privé auto’s gaat, bieden wij u het best haalbare compromis tussen rentabiliteit, respect voor het milieu, veiligheid en comfort. De CO2 uitstoot van de ENGIE Fabricom vloot ligt trouwens lager dan het marktgemiddelde !

ENGIE Fleet beheert uw vloot tot einde levensduur.

Op verzoek van de klant kan ENGIE Fleet bijvoorbeeld helpen met het samenstellen van een « Car Policy » of een selectielijst van voertuigen samenstellen. Daarnaast kunnen wij bestuurders ook begeleiden en adviseren in het maken van hun keuze voor een auto.

Vervolgens helpen wij in het traject van offertes aanvragen, prijsvergelijkingen maken en het bestellen van wagens bij leasing bedrijven. Wat bedrijfsvoertuigen betreft, doen wij beroep op professionele partijen voor het inrichten of uitrusten van voertuigen met bijvoorbeeld kasten, trekhaken, bagageruimte, enz.

Ook na een geldige koopovereenkomst kan ENGIE Fleet zorgen voor de nodige follow-up : tankkaarten/betaalkaarten, afhandeling van verkeersovertredingen, reparatiekosten die niet gedekt worden door een leasing contract, optimalisatie van lopende contracten afhankelijk van het gereden aantal kilometers en resterende looptijd van het contract.

Tot slot kan onze afdeling «Schade» zorgen voor een goede afhandeling van schadeclaims en einde looptijd contracten, dit alles in samenwerking met experts en verzekeraars.
ENGIE Fleet ziet er op toe dat al haar klanten te allen tijde mobiel blijven en, indien nodig, kunnen beschikken over vervangend vervoer, aangepast aan hun behoeften.

Duurzame mobiliteit

Dit is het meest complete voorstel wat ENGIE Fleet u te bieden heeft. Bovenop de genoemde diensten begeleiden wij u nog een stapje verder. Naast vlootbeheer en het regelen van administratieve aangelegenheden, bieden wij een plus-value « business » vlootbeheer. Wij proberen samen met u een innovatief mobiliteitsplan samen te stellen om beter in de behoeften van uw wensen te voorzien.

 

Voor meer informatie over milieu en mobiliteitseisen, klik hier.

Share on

Are you interested in one of our services? Contact Us!

ENGIE Fleet beheert uw vloot tot einde levensduur

Hetgeen jaarlijks neerkomt op*

7.642 cars

1.925 order

1.264 claims

9.103 fuel cards

11.000 fines

840.000 billing lines

* Updated April 2018